13:00

Skabersjö IF

Referat: AIF Barrikaden - Skabersjö IF

Startelvan: Raffa - Florian, Martin, Micke J, Micke N - Marck, Kristoffer, Sandell, Palle - Peter och Johan

Avbytare var Henke som kom in som vänsterback efter drygt 20 min och spelade där resten av matchen, Alex som spelade 35 min som vänster yttermittfältare och Sosa som spelade sista 30 som höger yttermittfältare.

Matchen fick, som så jättemånga gånger detta år, en bedrövlig inledning för vår del. Redan i 4:e min tog de ledningen. Efter vad som närmast får betecknas som en black-out från Raffas sida kunde en spelare ostört rulla in bollen. Eftersom vi flera gånger tidigare i år visat god moral och vänt matcherna efter ett tidigt baklängesmål kändes det inte så väldigt nedslående vilket också märktes på laget.
Vi dominerade spelmässigt och skapade massor med halvchanser men till att börja med inga riktigt klara chanser. Istället ökade de till 2-0 sedan de slått ett vackert inlägg från sin högerkant som lätt kunde slås in från nära håll.

Efter några rejäla målvaktsmissar från deras sida fick vi i slutet av halvleken 3 riktigt heta chanser som alla missades.

Resultatet i paus var väldigt omotiverat sett till spel och chanser. De hade utöver sina 2 mål inte ett enda avslut medan vi förutom ovannämnda chanser hade en del halvfarliga hörnor och frisparkar och kom till relativt många avslut även om skotten som regel gick utanför.

Under första halvan av 2:a halvlek hände inte mycket i målchansväg, dock hade Skabersjö ett skott där Raffa snyggt tippade till hörna. Mot slutet av halvleken fick de till en del riktiga mönsteranfall och ett av dem resulterade också i 3-0 i den 72:a min efter ett mål snarlikt det andra men denna gång kom inlägget från deras vänsterkant. Vi stack emellan med ett bra läge där Johan relativt fri med målvakten fick bollen för långt ifrån sig.

Totalt sett gjorde vi ingen bra andra halvlek. Många höjdbollar på chans in mot deras straffområde togs enkelt om hand av dem och vi lyckades rulla runt väldigt lite på deras planhalva. Totalt sett en ganska dålig insats från vår sida även om resultatet knappast motsvarar händelserna på plan. En eloge till Kristoffer som slet kopiöst hela matchen.

Lite statistik: Hörnor: 6-3, Skott på mål: 5-5, Skott utanför: 6-1